ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ SHIHAN ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΝΤΩΝΗ

Ο Shihan Λεωνίδας Αντώνης ξεκίνησε να ασχολείται από πολύ μικρός με τις πολεμικές τέχνες και πιο συγκεκριμένα με το Κyokushin Kai Karate. Αν και δοκίμασε πολλά αθλήματα το μόνο που είδε ότι τον κέρδισε τελικά ήταν οι πολεμικές τέχνες δίνοντας τες ουσιαστικότερη σημασία στην πορεία της ζωής του.1

Από την παιδική του ηλικία φάνηκε το ταλέντο του στο Kyokushin karate κερδίζοντας πολλά πρωταθλήματα σε μικρή ηλικία και ειδικά από το 1999 έως το 2008 στην κατηγορία ανδρών άνω των 18 ετών κατέκτησε 7 πανελλήνια πρωταθλήματα στην κατηγορία των -80 κιλών.

Στη συνέχεια πήρε μέρος να αγωνιστεί σε πολλά Βαλκανικά, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα στο Kyokushinkai Karate . Από τις σημαντικές συμμετοχές στην καριέρα του ήταν συμμετοχή του στο Open Russian Cup Kyokushinkai Karate στη Μόσχα της Ρωσίας το 2002 , στο 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kyokushinkai Karate IKO 1 στο Τόκυο της Ιαπωνίας στις 16,17,18 Νοεμβρίου του 2007 , στο 31th Point & K.O. Karate Tournament στις 2 Απριλίου του 2016 και πάλη στο Τόκιο της Ιαπωνίας και φυσικά η συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα International Friendship Kyokushin Karate Championships στις 8 Δεκεμβρίου του 2019 στην πόλη Osaka της Ιαπωνίας όπου κατέκτησε και την πρώτη Θέση αποκτώντας έτσι τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Έχει ασχοληθεί και με το μαχητικό άθλημα του Kick Boxing όπου και εκεί διέπρεψε σε αρκετούς αγώνες και με πολλές νίκες στο ενεργητικό του. Επίσης αγωνίστηκε σε επίλεκτους αγώνες στο Knock Down Karate με πολλούς πρωταθλητές από άλλα συστήματα πολεμικών τεχνών, κερδίζοντας πολλούς από αυτούς. Έτσι με πολλές νίκες και Knock Out συνέχισε ακάθεκτος την πορεία του.

Το 2002 βραβεύτηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας κρατώντας επάξια στα χέρια του τον τίτλο ως ένας από τους καλύτερους αθλητές πολεμικών τεχνών στον Νομό Μαγνησίας.

Παρόλες τις ατυχίες και τραυματισμούς που είχε η σκληρή δουλειά και η αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες δεν τον άφησαν να της εγκαταλείψει για αυτό και τον Σεπτέμβριο του 2008 άνοιξε την πρώτη του σχολή στην Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας. Η υπομονή και η επιμονή του τον έκαναν να γνωρίσει την άνοδο και έτσι στις αρχές του 2010 άνοιξε με επιτυχία την δεύτερη σχολή στην Ευξεινούπολη Αλ2μυρού η οποία αργότερα μεταφέρθηκε στον Αλμυρό, όπου συνεχίζει ακάθεκτος και ακούραστος να διδάσκει έως και σήμερα .

Κατά τη διάρκεια της προπονητικής του θητείας έχει ασχοληθεί και ασχολείται και με άλλες πολεμικές τέχνες εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του πάνω σε αυτές.

Παράδειγμα προς μίμηση για όσους γνωρίζουν από πολεμικές τέχνες αποτελεί και ο ακατόρθωτος άθλος που έφερε εις πέρας 2 φορές στη ζωή του αυτός των 50 συνεχόμενων αγώνων πλήρους επαφής στις 28/06/2015 για την απόκτηση του 4ου Dan αλλά και στις 9 Δεκεμβρίου του 2019 για την απόκτηση του 5ου Dan . . Εκπαιδεύει και διαπαιδαγωγεί ο ίδιος τους μαθητές του με απόλυτη πίστη αφοσίωση και αγάπη σε αυτό που κάνει ώστε με αυτό τον τρόπο κάθε του συμπεριφορά να αποτελεί ένα μάθημα για τους ίδιους προς όφελος τους .

Τον Μάρτιο του 2013 μετέβη στην Ολλανδία κατόπιν πρόσκλησης του θρύλου του Kyokushinkai Karate και ιδρυτή του διεθνή οργανισμού International Budokai Kan Kaicho Jon Bluming (10 dan), ώστε να εκπροσωπήσει την πολεμική τέχνη του BUDOKAI στην Ελλάδα. Από τότε διδάσκει την πολεμική τέχνη του Budokai στο dojo του και με δικιά του πρωτοβουλία το Budokai έγινε επίσημο άθλημα στην Ελλάδα αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ κάτω από τη ομπρέλα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου .3

Άλλο ένα μεγάλο συμβάν στην καριέρα του έρχεται Τον Μάρτιο του 2019 όπου μετέβη στην Ιαπωνία και αναλαμβάνει το τεράστιο εγχείρημα της εκπροσώπησης του International Karate Organisation Kyokushinkaikan Nakamura στην Ελλάδα.

ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

1) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

2) BRANCH CHIEF – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ I.K.O. NAKAMURA GREECE

3) 5o DAN KYOKUSHIN ΚΑΡΑΤΕ

4) 2o DAN ΣΤΟ JU JiTSU

5) 2o DAN ΣΤΟ KICK BOXING

6) 1o DAN ΣΤΟ BUJINKAN NINJUTSU

7) ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ KYOKUSHIN Ι.Κ.Ο. NAKAMURA

8) ΕΞΕΤΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ KYOKUSHIN I.K.O. NAKAMURA

9) ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ BUDOKAI

10) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ BODY CONTACT