Το kick-boxing είναι ένα σύγχρονο άθλημα που αποτελεί ένα0911 m-1 14 από τα πιο ευρέως διαδεδομένα μαχητικά αθλήματα στον κόσμο με αυξανόμενο κοινό. Γνώρισε τη μεγαλύτερη άνθηση (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλαδικής επικράτειας) τη δεκαετία του ’90 και έκτοτε απαριθμεί εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Ας αρχίσουμε από τα απλά όμως. Τι είναι το kick-boxing? Πόσοι πραγματικά γνωρίζετε τι περιέχει και ποια είναι η ιστορία του? Και πρώτα από όλα είναι πολεμική τέχνη ναι ή όχι?

Tο kick-boxing είναι πρωτίστως ένας όρος ο οποίος δηλώνει την πυγμαχία που χρησιμοποιεί και λακτίσματα με τα πόδια.

Xαρακτηρίζεται ως άθλημα και όχι ως πολεμική τέχνη με την αυστηρή έννοια διότι δεν διδάσκει πραγματική αυτοάμυνα και χτυπήματα σε ανατομικά σημεία παρά αντιμετώπιση συγκεκριμένης κινησιολογίας σε συγκεκριμένο περιβάλλον .

Ενώ οι πολεμικές τέχνες έχουν σκοπό την –με κάθε τρόπο- επιβίωση σε μία μάχη χωρίς κανόνες.

Την δεκαετία του 1950 , το box γνώρισε την άνθηση του0925 k-1max 31 και οι δυτικοί έβγαλαν αρκετά χρήματα προμοτάροντάς το. Στην δε Ιαπωνία όποτε γινόταν αγώνες καράτε -υπήρχε πάραυτα και η δυτική πυγμαχία σε μικρότερο επίπεδο σαφώς όπου ήταν ανήκουστο να ολοκληρωθεί το χτύπημα με κίνδυνο σωματικής βλάβης. Τότε το kyokushin karate λεγόμενο ως full contact karate έκανε την εμφάνιση σε αγώνες που οργάνωσε ο ιδρυτής του γνωστός σε όλους μας Sosai Masutatsu Oyama (founder of Kyokushin-Kai).

Έτσι λοιπόν έρχεται ένας προμότερ την δεκαετία του ‘50 ονόματι Osamu Noguchi ο οποίος ήταν αθλητής του καράτε που είχε πάει και στην Ταϊλάνδη και είχε δει το γνωστό Muay Thai που ήταν το πρώτο άθλημα που χρησιμοποιούσε σε επίσημους αγώνες πλήρη επαφή με γροθιές ,λακτίσματα ,αγκωνιές, γόνατα κτλ. Γυρνώντας στην πατρίδα του αναπροσάρμοσε τους κανόνες του Thaiboxing και έβαλε αθλητές κυρίως του στυλ kyokushin να χτυπιούνται σε ρινγκ και ιδού το karate-boxing όπου έτσι λεγόταν αρχικά. Μετά λοιπόν τη δεκαετία του ’70 στην Αμερική κάποιοι αθλητές του καράτε ενοχλημένοι από τους πολλούς περιορισμούς στα τουρνουά, στρέφονται και αυτοί προς την ίδια κατεύθυνση.

Από εκεί και πέρα ο οποιοσδήποτε ασκημένος σε πολεμική 0925 k-1max 55τέχνη (που είχε φυσικά χτυπήματα και με τα 4 άκρα) ανέβαινε και αγωνιζόταν στο ρινγκ. Στη συνέχεια εν ολίγοις κάποιοι δάσκαλοι καράτε άρχισαν να διδάσκουν αυτή την σπορ και περιορισμένη παραλλαγή του καράτε με επιρροές από άλλα αθλήματα και να το σημερινό kick-boxing .

Οι Πρώτοι ανεπίσημοι Αγώνες kickboxing είναι κάποιοι στις αρχές του ’60 στην Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη μεταξύ Thai boxers και Kyokushin Karateka. Ο πρώτος αγώνας kickboxing έγινε στην Οζάκα στις 11 Απριλίου 1966 .