Η Βιογραφία του Jon Bluming

Ο JonBluming γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1933 στην ανατολική πλευρά του Άμστερνταμ. Αργότερα, όταν ήταν τεσσάρων χρόνων, η οικογένειά του μετακόμισε στο ερημικό και πολύ φτωχό τμήμα του νότιου Άμστερνταμ, που ονομάζεται «ο Σωλήνας».jon bluming

Το 1936 η οικογένειά του μετακόμισε ξανά σε ένα καλύτερο μέρος, λίγα τετράγωνα πάνω από το δρόμο που ονομάζεται παλιός νότος όπου πολλοί, μικροί καταστηματάρχες και κόφτες διαμαντιού ζούσαν κυρίως από τον πλούτο των Εβραίων. Όταν ήταν εφτά χρονών, το Μάιο του 1940, είδε από το δρόμο, τη Γερμανική Luftwaffeνα κάνει επίθεση στο αεροδρόμιο του Schipholκαι την ίδια ημέρα ενώ στεκόταν κοντά στη γέφυρα Berlageείδε το γερμανικό στρατό να εισβάλει στην πόλη του Άμστερνταμ ξεκινώντας την πενταετή κατοχή της Ολλανδίας από τους Γερμανούς.

Το 1943 είδε τους Γερμανούς να παίρνουν όλους τους φίλους του από το σχολείο και τους γείτονες του, από τους οποίους μόνο ένας επέστρεψε μετά τον πόλεμο, ο Harryv.d. Kar. Την ίδια εποχή, μαζί με ένα φίλο του παρακολούθησαν στο Amstelkadeπώς οι Γερμανοί πέταξαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το παράθυρο του τρίτου ορόφου στο δρόμο, απλώς επειδή δεν μπορούσαν να ανεβούν εύκολα τις σκάλες, και πώς γελούσαν που τους έριξαν κάτω αντί για να τους βάλουν στο στρατιωτικό φορτηγό με τους υπόλοιπους.

Καθώς πήγαινε με τους γονείς του στην εκκλησία, περάσανε από το εβραϊκό θέατρο, το οποίο είχε μετατραπεί πλέον σε κέντρο κράτησης Εβραίων οι οποίοι θα αποστέλλονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, και άκουσε κάποιους φίλους του από το σχολείο να φωνάζουν το όνομά του. Όλα αυτά τον επηρέασαν βαθιά και ήταν επίσης η αρχή της διαμόρφωσής του σε αυτό που είναι σήμερα.

Τα 1944 ήρθε ο επονομαζόμενος χειμώνας της πείνας, οι τροφές ήταν ελάχιστες και έπρεπε να εκλιπαρεί από σπίτι σε σπίτι μαζί με την αδερφή του στις πιο εύπορες περιοχές του Άμστερνταμ, προσπαθώντας να κρατήσει τη μητέρα και τους παππούδες του ζωντανούς, αφού ο πατέρας του είχε σταλεί στη Γερμανία ως σκλάβος. Είχε γίνει ένας πραγματικά αφοσιωμένος κλέφτης και ζητιάνος που είχε μάθει από αυτή τη νεαρή ηλικία να φροντίζει τόσο τον εαυτό του όσο και τους άλλους.

Το Μάιο του 1945 είδε επιτέλους στην ίδια γέφυρα τον Αγγλικό και Καναδικό στρατό να εισέρχεται στο Άμστερνταμ και τον πόλεμο να λήγει. Τότε, για έξι εβδομάδες πήγε σε ένα στρατόπεδο περίθαλψης νέων γιατί ήταν τρομερά υποσιτισμένος.

Όταν ήταν 13 χρονών, πήγε στο διάσημο σχολείο πυγμαχίας του δασκάλου πυγμαχίας Cosman, κι έτσι απόκτησε την πρώτη του εμπειρία με τις πολεμικές τέχνες και στην πορεία κέρδισε την πρώτη του σπασμένη μύτη. Όταν ήταν 16 ετών, υπέβαλε αίτηση για τους πεζοναύτες από όπου έγινε δεκτός τον Ιούλιο του 1949, και πήγε στο στρατόπεδο εκκίνησης στην Doorn. Και ύστερα, το καλοκαίρι του 1950, ξέσπασε ο πόλεμος στην Κορέα και στις εφημερίδες η υπηρεσία πολέμου ζήτησε εθελοντές στο Van Heutz, τάγμα που ιδρύθηκε αποκλειστικά για αυτή την περίσταση. Εκείνος έκανε αίτηση και έγινε δεκτός.

Από το Νοέμβριο του 1950 μέχρι τον Αύγουστο του 1951 ήταν ένας στρατιώτης που συνδέθηκε με το ολλανδικό τάγμα στη δεύτερη μεραρχία των Ηνωμένων πολιτειών, 38ο τάγμα. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου τραυματίστηκε δύο φορές. Αρχικά, κατά τη διάρκεια της περικύκλωσης του τάγματος στο Hoengsong και της πρώτης επίθεσης στο λόφο 325 (όπου 3 μετάλλια τιμής του αποδόθηκαν), χτυπήθηκε από δυο σφαίρες από όπλο στο δεξιό μηρό και πήγε στο Τόκιο, στο παράρτημα του νοσοκομείου. bluming0

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Τόκιο, πήγε σε μια στρατιωτική περιοδεία της πόλης, κατά την οποία, όταν επισκέφτηκαν το Kodokan το Μάρτιο του 1951, είδε για πρώτη φορά στη ζωή του τζούντο στην οδό Suidobashi. Είδε μια επίδειξη από έναν πολύ μικροκαμωμένο ηλικιωμένο άνδρα με μια κόκκινη ζώνη και έκτοτε ήξερε: «αυτό είναι για μένα».

Το Νοέμβριο του 1959, εκείνος ο ηλικιωμένος άνδρας θα γινόταν ο διευθυντής του στο νέο Kodokan, όταν εκείνος έγινε μέλος του διάσημου Kenshusei, των 25 καλύτερων μαχητών της Ιαπωνίας. Η δεύτερη φορά που τραυματίστηκε ήταν κατά τη διάρκεια της βίαιης επίθεση στο INJE όπου αυτή τη φορά οι Νοτιοκορεάτες και μερικοί Κινέζοι περικυκλώθηκαν. Κατά τη διάρκεια της μάχης χτυπήθηκε από εκρηκτική οβίδα μιας χειροβομβίδας και ξανά ξόδεψε περίπου 6 βδομάδες μέχρι να ανακάμψει. Πριν το τάγμα γυρίσει πίσω στην Ολλανδία γύρω στον Αύγουστο του 1951, έπρεπε να περιμένουν αρκετές εβδομάδες για να φτάσει το μεταγωγικό πλοίο και πέρασε για πρώτη φορά ένα μικρό χρονικό διάστημα σ’ ένα μικρό κορεάτικο dojo και όπως μας είπε ενθουσιάστηκε με ένα είδος Taekwondo ενός Sensei ονομαζόμενο ParkinYongDongPo.

Μετά από μερικούς μήνες στην Ολλανδία, δεν μπορούσε να βρει το δρόμο του ως πολίτης και όταν ζήτησαν για εθελοντές ξανά, αυτή τη φορά ως στρατεύματα κατοχής, γύρισε πίσω στην Κορέα. Ενώ ταξίδευε με το πλοίο στρατευμάτων προς την Κορέα, ο πόλεμος ξέσπασε πάλι και ακόμη βαρύτερος από ό, τι πριν και όπως είπε ένιωθε εξαγριωμένος.

Τον Αύγουστο το 1952 ήταν πίσω στην πρώτη γραμμή και ονόματα όπως OldBaldy, Alligatoridge και whiteHorse μπήκαν στα βιβλία της Ιστορίας. Στις 11 Οκτωβρίου στο πραγματικό φυλάκιο της Άρσεναλ (75 μέτρα από την ηπειρωτική Κίνα) ο πατριώτης και δια βίου φίλος του HansCrebasδήλωσε εθελοντής για να κατασκοπεύσει τους φύλακες και μαζί με έναν άρτιο λόχο σκόπευαν να καταλάβουν το λόφο δίπλα στην Άρσεναλ για να μειώσουν λίγο την πίεση. Αλλά όταν αυτοί ανέβηκαν το λόφο, οι Κινέζοι κατέβηκαν το λόφο από πίσω και τους περικύκλωσαν με αποτέλεσμα ο λόχος να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο Bluming, ο οποίος ήταν πίσω στο φυλάκιο της Άρσεναλ, άκουσε τον απίστευτο θόρυβο και είπε στον στρατηγό του ότι θα πήγαινε κάτω να δει τι συνέβη στο φίλο του HansCrebas. Πλήρως φορτωμένος με πυρομαχικά πήγε κάτω στη σκοτεινή κοιλάδα η οποία εκείνη την ώρα ήταν πλήρως φωτισμένη από τα ολμοβόλα και το πυροβολικό και τη φωτιά του αρμάτων μάχης μαζί με τις χειροβομβίδες των αρμάτων μάχης και τα πυρά μικρών όπλων, ενώ οι κραυγές των μαχόμενων φυλάκων ήταν πραγματικά δυνατές. Ο Bluming μας είπε αργότερα ότι σχεδόν κατούρησε τα παντελόνια του αλλά δεν ήθελε το σώμα του να τον εγκαταλείψει μέσα σε αυτό το χάος. Τον βρήκε μετά από λίγο στην μάχη σώμα με σώμα να βοηθάει τους τραυματισμένους Rangers. Εκείνη τη νύχτα, ήταν σαν να έγραφαν την καταδίκη τους, αφού και οι δυο νοιάστηκαν για τους τραυματίες και τους πήραν έξω από την πυρκαγιά. Όταν ο Bluming τελικά γύρισε πίσω στο φυλάκιο ήταν ξανά τραυματισμένος από ένα ολμοβόλο που έπεσε ακριβώς πίσω του στην τάφρο. Το αλεξίσφαιρο γιλέκο του έσωσε τη ζωή και προσγειώθηκε για τρίτη φορά στη λάσπη με θραύσματα πίσω από το αριστερό γόνατο του. Και οι δύο προτάθηκαν για το ασημένιο αστέρι. Αλλά την επόμενη μέρα, το μόνο που πήραν ήταν μια προαγωγή για το PFC. Ο Blumingτην τελευταία μέρα του πολέμου ήταν εκεί όταν η ομάδα του εξήλθε και έπεσε σε ενέδρα και σκοτώθηκαν σχεδόν όλοι την ίδια νύχτα. Ευτυχώς ο ίδιος σε σκοτώθηκε και στάλθηκε πίσω στην Ολλανδία. Έτσι η πρώτη του διμοιρία έχασε 8 άνδρες KIA και πάνω από 70 % τραυματίστηκαν. Στη δεύτερη περιοδεία, την τελευταία ημέρα χάθηκαν ξανά 8 ΚΙΑ.

Πίσω στον Ολλανδία αρνήθηκε να κάνει καριέρα στο στρατό και εισήλθε πάλι στην πολιτική ζωή. Χρόνια αργότερα θα επερχόταν δικαιοσύνη. Κατά τη διάρκεια ενός από τα σεμινάριά του, ένας Budoka στο Seattle διάβασε στο βιβλίο του σχετικά με την Κορέα. Το όνομά του ήταν KreggJorgenson ένας SGT του πολέμου στο Βιετνάμ και πέρα από το ασημένιο αστέρι πάνω από 9 φορές παρασημοφορηθής για ανδρεία και τρεις φορές τραυματίας. Είναι επίσης πρόεδρος της επιτροπής παρασημοφόρησης των φυλάκων. Σκέφτηκε επίσης ότι οι Bluming και Crebas πήραν ασημένιο αστέρι. Όταν ανακάλυψε ότι δεν είχαν παρασημοφορηθεί, πήγε πίσω από τα γεγονότα και τελικά παρασημοφορήθηκαν μετά από όλα αυτά τα χρόνια με το βραβείο του ξεχασμένου ήρωα.

Για τον Hansτο παράσημο ήρθε πολύ αργά αφού πέθανε στα χέρια του Bluming σε ένα ξενοδοχείο στο Bunnik της Ολλανδίας στις 28 Απριλίου του 2000. Όταν ο Bluming επέστρεψε πίσω στην Κορέα το 1952 προσπάθησε να βρει αυτό το βρώμικο μικρό ντότζο στο YongDongPo αλλά δεν ήταν εκεί πια. Πίσω στην Ολλανδία βρήκε τυχαία το ντότζο κλαμπ το οποίο θα άλλαζε πραγματικά τη ζωή του από κει και περά. Μια μέρα που έφερνε σπίτι την κοπέλα του είδε σ’ ένα μικρό δρόμο ένα πόστερ του TungJen ντότζο κλαμπ το Νοέμβριο του 1953. Έτσι, πήγε σ’ αυτό το ντότζο και έγινε μέλος.

Το τζούντο έγινε το πρώτιστο χόμπι του και αργότερα το επάγγελμά του επίσης. Το πρωτοφανές χάρισμά του στο τζούντο ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια της ερασιτεχνικής περιόδου του τζούντο όταν ο Sensei του, ο κύριος GSchutteτου έδωσε το πρώτο του Dan μόνο μετά από 12 μήνες και έκτοτε ήταν ο αρχηγός της ομάδας TungJen και κέρδισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Bellevue του Άμστερνταμ το Σεπτέμβριο του 1956. Ο OpaSchutte είχε το τέταρτο Danεκείνη την εποχή από το φημισμένο Τόκιο Hirano. Το 1955 πήρε το δεύτερο Dan του και το 1956 ήταν ο πρώτος Ολλανδός που έγινε μέλος των Kodokan από τον IchiroAbe από τον 6ο Dan στο LaBaulleFranceno 4719.

Το 1957 πήρε το τρίτο του Dan από τον TokyoHirano σε μια θερινή κατασκήνωση στην Ολλανδία όταν έριξε 75 τζουντόκα από 4ekyu μέχρι τον 4ο Dan σε 26 λεπτά ακόμη κι όταν είχε σπάσει το μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του, το πόδι στο οποίο πάντα στέκεται για να τους ρίξει όλους από την αριστερή πλευρά. Έπειτα, έσπασε επίσης το δεξί του γόνατο και πήγε σε χειρουργείο. Εβδομάδες μετά από αυτό έδωσε τον τελευταίο του αγώνα στο πρωτάθλημα ερασιτεχνών στο Haarlem και έριξε 10 μαύρες ζώνες με το δεξί του γόνατο σφιχτά δεμένο με μια σαμπρέλα. Προσκλήθηκε να εκπαιδεύσει ένα dojo της αστυνομίας στο Βερολίνο και έναν ιδιωτικό όμιλο τζούντο και το έκανε αυτό για αρκετούς μήνες, και τα χρήματα από αυτό το γεγονός τα χρησιμοποίησε για να πάει στον Καναδά. Το όνειρό του ήταν να πάει πίσω στην Ιαπωνία, το οποίο την χρονική εκείνη περίοδο, ακριβώς μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν σχεδόν αδύνατο. Έτσι πήγε στην καναδέζικη πρεσβεία, πέταξε τα μετάλλια του στο τραπέζι και ζήτησε σε αντάλλαγμα να πάει στον Καναδά. Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε και τον Ιανουάριο του 1958 έφτασε στο Halifax του Καναδά. Δεν είχε διαβάσει τα ψιλά γράμματα, έτσι όταν έφυγε από το πλοίο δεν δικαιούταν να πάρει τα 800$ επειδή αυτά ήταν μόνο για παντρεμένα ζευγάρια. Είχε πάνω του μόνο τρία καναδέζικα $ και ήξερε πως με αυτά σίγουρα δεν μπορούσε να αγοράσει σπίτια.

Φιλοξενήθηκε από έναν παλιό του φίλο και την επόμενη ημέρα προσλήφθηκε στο Πανεπιστήμιο του Dalhousy. Εκεί πραγματικά ξεκίνησε την καριέρα του ως ένας επαγγελματίας δάσκαλος και παρέδιδε τα μαθήματά του για δύο δολάρια την ώρα. Ίδρυσε επίσης την ένωση ναυτικών τζούντο, στην οποία όταν έφυγε έγινε δια βίου επίτιμο μέλος. Οργάνωσε το πρώτο Mar πρωτάθλημα τζούντο και κέρδισε ο ίδιος τον τίτλο AllC και βαρέων βαρών αν και ζύγιζε μόλις 79 κιλά εκείνη την εποχή. Κοιτάξτε τη φωτογραφία στο βιβλίο του! Το dojoτου κέρδισε τον τίτλο ομάδας. Δεν του επετράπη να συμμετέχει στα καναδέζικα πρωταθλήματα.

Τον Ιανουάριο του 1959 έφυγε για την Ιαπωνία και ξεκίνησε με τους μαθητές του οι οποίοι ήταν οδηγοί φορτηγών και τον πήγανε με αυτοκίνητο σε ολόκληρη την Αμερική από το Μέιν μέχρι το Σαν Φρασίσκο. Στις μεγάλες πόλεις σταματούσε και επισκεπτόταν όλα τα ντότζο και πάλεψε με όλους όσους συνάντησε. Έχασε μόνο από τον MickyTchutchida στο Σαν Φρασίσκο. Αργότερα συνάντησε τον Mickey στο Τόκιο και πραγματικά καθάρισε το τατάμι μαζί του και είναι ακόμη φίλοι. Μέσω Χαβάης έφτασε στο Τόκιο το Φεβρουάριο του 1959 και έμεινε σχεδόν τρία χρόνια.

Το Τρίτο του Danαπό τον Hirano έγινε δεκτό από τον Kodokan και πάλεψε αμέσως στο 3ο διαγωνισμό Dan. Ποτέ δεν έχασε ένα αγώνα στο τζούντο όλα αυτά τα χρόνια όπως επίσης και στο καράτε αργότερα.

Το Δεκέμβριο του 1959 έπρεπε να φύγει από τον Ιαπωνία για να ανανεώσει τη Visa του και πήγε στην Κορέα. Το 1954 η κορεάτικη φιλική ομάδα επισκέφτηκε το Άμστερνταμ και το TungJen ντότζο, και ο Bluming τους ήξερε από κείνες τις μέρες. Είχε ακόμη γράμματα διδασκαλίας από αυτούς. Είχε ξεκινήσει με όλα τα σχετικά και έκανε το τεστ του για 4ο Dan. Έπαιξε αγώνα εναντίον του Κορεάτη πρωταθλητή βαρέων KIM κάτοχο 5ου Dan και τον πέταξε με ένα αριστερό osotogari. Την επόμενη μέρα έπαιξε αγώνα εναντίον του πρωταθλητή Κορέας στο επίπεδο 2ου Dan και εναντίον των μαθητών του πρωταθλήματος στο επίπεδο 2ου Dan της Κορέας και των μαθητών του πρωταθλήματος επιπέδου 3ου Dan της Κορέας Sup Lee. Αφού τους νίκησε όλους, πήρε το 4ο Dan του και την πρώτη πιστοποίηση του δασκάλου από την Ασία, την 19η Δεκεμβρίου του 1959.

Πίσω στο Τόκιο ξεκίνησε υπό την καθοδήγηση του φημισμένου DonnDreager ξανά την προπόνηση με βάρη για το τζούντο και το καράτε και έγινε τελικά αυτό που πάντα ήθελε, βαρέων βαρών στα 102 κιλά στερεά από 79 κιλά στον Καναδά και κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει πια επειδή κράτησε επίσης την ταχύτητα του μέσου βάρους όπως ο Dreager τον δίδαξε. Το Μάιο του 1960 νίκησε τον Ιάπωνα πρωταθλητή Kaminaga ξανά με έναν στραγγαλισμό ο οποίος τον χτύπησε εν ψυχρώ. Κατά τη διάρκεια της ολυμπιακής εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 1960 έριξε τελικά τον IsaoInokuma τον πολύ στενό του φίλο και εκπαιδευτικό του συνεργάτη μετά από μια πλήρη ώρα αγώνα με uchimatamakikomi. Πήρε επίσης το 4ο Dan του από το Kodokan στον ανταγωνισμό.

Τον Απρίλιο του 1959 ο DonnDreager του ζήτησε να πάνε μαζί για περισσότερο βάθος στο Bushido στο αστυνομικό ντότζο και να προπονηθεί υπό τους φημισμένους κατόχους 4ου DanShimizu και Kurodaστο bo-jitsu και το kendo και το iai-Jitsu. Κατά τη διάρκεια όλων τον ιαπωνικών αστυνομικών πρωταθλημάτων kendo κλπ. τους ζητήθηκε να κάνουν μια επίδειξη bo-jitsu στην οποία καταχειροκροτήθηκαν και έλαβαν ένα 3ο Dan και στις δύο τεχνικές από την ιαπωνική KendoΟμοσπονδία. Ο Bluming μετά από αυτό, εξετάστηκε ξανά από τον Sensei του IchitaroKuroda στο iai-Jitsu και πήρε το 3ο του Dan από το JKF επίσης για το iai-Jitsu. Από το ιαπωνικό αστυνομικό αρχηγείο, ο δια βίου φίλος του BillBackhus και ο Bluming πήραν το χρυσό αστυνομικό μετάλλιο για τη σύλληψη μερικών επικίνδυνων εγκληματιών οι οποίοι έκλεψαν ένα αμάξι. Έκαναν το λάθος να τραβήξουν ένα πολύ μικρό μαχαίρι στον Bluming, ο οποίος τους ακινητοποίησε πριν φτάσει η αστυνομία. Το 1960 πήγε στη Malina ξανά για να πάρει μια νέα VISA, έδωσε σεμινάρια στα τζούντο ντότζο της Malinaκαι εκεί συνάντησε κάποιον από το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών του οποίου το όνομα δεν μπορεί να ειπωθεί για ευνόητους λόγους. Αργότερα αυτό το πρόσωπο θα εμπλέξει τον Βluming στο είδος των επίσημων επιχειρήσεων.

Το 1961 ο Bluming στάλθηκε να κάνει ένα gonin Gake (μια μάχη εναντίον 5 τρίτων Dans) αντί για τον Inokuma ο οποίος ήταν στο νοσοκομείο με έναν κακό τραυματισμό στην πλάτη. Ο Dreager του είπε ότι το να το κάνει αυτό ήταν καλό για το όνομά του κι έτσι ήταν. Είχαν εξουδετερωθεί σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα αγώνα. Τότε, ήρθε ένα γράμμα από την Ολλανδία, στο οποίο ο OpaSchutte του ζητούσε να γυρίσει πίσω και να διδάξει στο παλιό ντότζο και το Σύλλογο ερασιτεχνών για ένα χρόνο με ένα καλό συμβόλαιο. Ο Bluming ο οποίος από τότε είχε ένα μυθικό όνομα και ήταν ανίκητος στο τζούντο και στο καράτε πήγε πίσω να διδάξει τους παλιούς του φίλους και να κάνει μερικούς καινούργιους και επίσης να συμμετάσχει σε παγκόσμια πρωταθλήματα στο Παρίσι, Γαλλία 1961. Φυσικά όλα πήγαν τελείως διαφορετικά απ’ ότι είχαν προγραμματιστεί. Έγινε προπονητής στον ολλανδικό σύλλογο ερασιτεχνικού τζούντο και έκανε όνομά σε όλη την έκταση της Ολλανδίας και της Ευρώπης μόνο εξαιτίας της μάχης του εναντίον της ένωσης τζούντο του AntonGeesink ο οποίος δεν είπε και τόσο ωραία λόγια στον τύπο σχετικά με τον Blumingκαι επίσης αρνήθηκε 7 φορές να συναντήσει τον Bluming στο τατάμι του τζούντο οπουδήποτε. Ο Bluming κάτω από ψευδείς κατηγορίες δεν του επετράπη να αγωνισθεί στο Παρίσι. Ο Τύπος δεν είχε ανοίξει μέτωπο για μια μέρα αλλά για μερικούς μήνες. Ειδικά όταν ο Bluming εισήχθη στις μαύρες ζώνες της NAJA ως ο νέος προπονητής την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 1961 στο Bloemendaal. Έδωσε μια μάχη εναντίον όλων όσοι ήλθαν, περίπου 80 τζουντόκα από 1ο μέχρι 4ο Dan και τους έριξε όλους εντός 4 δευτερολέπτων τον κάθε τζουντόκα κάτω από τα υγρά μάτια του Τύπου. Έγραψαν την επόμενη μέρα ότι η Ολλανδία θα βγει πρώτη στο Παρίσι και ότι πρέπει να επιτρέπεται στον Bluming να παλεύει. Αυτό δε βοήθησε και ο Bluming παρακολούθησε στο Παρίσι μια αρκετά δίκαιη νίκη του AntonGeesink. Αυτό τον απογοήτευσε τόσο πολύ που σταμάτησε το αγωνίζεσθαι και ξεκίνησε να διδάσκει αντ’ αυτού.

Ονόματα όπως ο ChrisDolman 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ο οποίος κρατά τους περισσότερους τίτλους στην Ολλανδία από ποτέ σε πολεμικά αθλήματα, όταν ήταν 48 έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης πάλης στο Τόκιο. Ο WillemRuska διπλός ολυμπιονίκης το 1972 και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τζούντο. Ο OttieRoethof, παγκόσμιος πρωταθλητής σε μαλακό στυλ καράτε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ομάδας. Ο SemSchiltστην κορυφή στο K1 και νικητής ελεύθερης πάλης τρεις φορές του daidojuku και τρεις φορές βασιλιάς του Pancrase και οι μαθητές των μαθητών τους όπως ο JanPlas ο οποίος τα έδωσε όλα στον ErnestoHoost και οι PeterAerts, PeterAdelaar, JanKallenback (δεν του επετράπη να παλέψει το λεγόμενο 100 άνθρωποι στο Honbu). Στον Bluming δεν επετράπη επίσης το 1961 καθώς ο Oyama είπε στον Τύπο ότι δεν υπήρχαν τόσα ασθενοφόρα διαθέσιμα σο Τόκιο. Ο Bluming πήγε σε όλη την Ευρώπη και ίδρυσε το ευρωπαϊκό Kyokushikaikan. Η πρώτη ένωση καράτε στην Ευρώπη ιδρύθηκε από τον Bluming στις 2 Ιανουαρίου του 1962.

Τα πρώτα πρωταθλήματα καράτε πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Krasnapolsky στο Άμστερνταμ το 1962. Ο πρώτος αγώνας μεταξύ χωρών πραγματοποιήθηκε εναντίον της ομάδας του SteveArneil, ενός μαθητή του Oyama και τον Bluming το 1967 και κέρδισε το Budokaidojo.

Ο Bluming προκάλεσε τον AntonGeesink 7 φορές, η πρώτη φορά ήταν από την εφημερίδα του Άμστερνταμ “HetParool” συνταγμένη από τον JoopReuvencamp. Την τελευταία φορά ήταν με μια διάσημη Ολλανδική προσωπικότητα της τηλεόρασης, τον MiesBouwman κατά τη διάρκεια μιας προώθησης στην τηλεόραση για ανάπηρους. Ο Bluming ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να νικήσει τον Geesink εύκολα, ήθελε μόνο την ευκαιρία και δεν του την έδωσαν ποτέ. Έτσι μπήκε μέσα σ’ όλα για να κάνει πρωταθλητές και καλούς δασκάλους όπως τον Sensei του τον MasOyama και τον φίλο του και δάσκαλο μάχης, τον διάσημο KenjiKurosaki 10ο Dan.

Το 1965 η νεοϊδρυθείσα ολλανδική αθλητική ομοσπονδία είπε ξεκάθαρα σε πολλούς οργανισμούς τζούντο ότι είτε θα δούλευαν όλοι μαζί πάνω στη δημιουργία μόνο μιας ομοσπονδίας ή κανείς δε θα έπαιρνε χρήματα. Έτσι όταν η μοναδική ένωση έγινε τελικά, ο Bluming ήταν αρχικά προπονητής για το τζούντο και μετά το 1969 προπονητής για την ολλανδική ομάδα καράτε.

Το 1971 σταμάτησε να είναι προπονητής καράτε και είχε πραγματικά μπουχτίσει με τον τρόπο που ήθελαν το σύστημα καράτε να γίνει. Σαν ένας ελεύθερος σκοπευτής που δεν του επιτρεπόταν να σκοπεύσει. Προχώρησε με τις δικές του ιδέες για το καράτε. Τη 15η Ιανουαρίου 1965 ήταν ο πρώτος ξένος που του απονεμήθηκε το 6ο Dan από το KyokushikaikanHonbu από τον MasOyama. Εκείνες τις μέρες ο όχι και τόσο μεγάλος, κόσμος του καράτε ήταν σοκαρισμένος. Πώς ήταν αυτό δυνατό, μόνο Ιάπωνες ήταν 6οι Dan, και ποιος ήταν αυτός ο Bluming. Ο Oyamaέβαλε ένα κλασικό τέλος σαμουράι σ’ αυτό το θέαμα και ανακοίνωσε στον κόσμο του καράτε πως όποιος ήθελε μπορούσε να παλέψει με τον Bluming σαν άνδρας προς άνδρα και χωρίς κανόνες σε μια παλαίστρα του μποξ. Αυτός που θα μπορούσε να νικήσει τον Blumingμε αυτόν τον τρόπο, θα έπαιρνε 100.000 $ από τον Oyama και θα μπορούσε να σταματήσει με το καράτε και να αφαιρέσει από τον Bluming το 6ο Dan. Τότε ξαφνικά όλοι σιώπησαν και κανείς δεν δέχτηκε την πρόκληση. Το 1966 ένας budoka από την Κορέα ήρθε στο dojo του Bluming και ήθελε να παλέψει μαζί του με έναν αθλητικό τρόπο. Το όνομά του ήταν KwanMoGun, 5ο Dan στο τάεκβοντο και πρωταθλητής βαρέων βαρών της Κορέας. Ο Bluming θαύμαζε τον Kwanεπειδή πάλευε με τον τρόπο του δια μέσου του JanKallenback, που τον είχε χτυπήσει εν ψυχρώ, από τον KenjiKurosaki (ο φτωχός άνδρας δεν είχε ακούσει γι’ αυτόν)που τον είχε χτυπήσει εν ψυχρώ κι έπειτα ήθελε ακόμη να παλέψει με τον Bluming. Αυτό είναι το πνεύμα και το πραγματικό καράτε και ότι έχασε δεν έχει σε τίποτα να κάνει με αυτό το γεγονός. Είχε KOKORO με μεγάλα γράμματα. Ο Bluming τον έριξε νοκ άουτ με ένα Shotei για το οποίο είναι ακόμη διάσημος και ο Kurosaki σταμάτησε τον αγώνα. Ήταν ο μοναδικός σε όλα αυτά τα σχεδόν 50 χρόνια ο οποίος ήρθε να πολεμήσει με τον τρόπο ενός πραγματικού σαμουράι, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας πραγματικός άντρας.

 

Το Kyokushin Budokai ιδρύθηκε από τον Bluming το 1980. Γιατί αυτό το όνομα;

Αρχικά, εξαιτίας του Sensei του ο οποίος του έδωσε αυτήν την πολεμική τέχνη, η οποία επίσης του άλλαξε τη ζωή λίγο μετά το τζούντο. Δεύτερον, εξαιτίας του TrevorPLeggett ο οποίος ήταν 6ο Dan πριν τα 2 διεθνή Kodokan τζούντο μαζί με τον Ο Neill, έναν Αμερικάνο. Ο Leggett κουράστηκε πολύ (ήδη σε εκείνες τις ημέρες το 1946) από την πολιτική και από τους τυχοδιώκτες τους οποίους τους ενδιέφερε μόνο να κερδίσουν χρήματα και να καταλάβουν θέσεις ισχύος για τις καλές εποχές χωρίς (οι περισσότεροι από αυτούς) να έχουν κάνει τίποτα οι ίδιοι στο τζούντο. Αποφάσισε να κάνει το Budokwan στο Λονδίνο. Οι κανόνες του ήταν πολύ απλοί. Οποιοσδήποτε ενδιαφερόταν γνήσια για πραγματικό τζούντο ήταν ευπρόσδεκτος. Αυστηρά απαγορευμένες ήταν οι ομιλίες για πολιτικά καθώς και στο τζούντο όπως και στον επιχειρηματικό κόσμο, για τη φυλή, τη θρησκεία κλπ. Μόνο τζούντο. Όσοι καταπατούσαν αυτούς τους κανόνες, θα αποβάλλονταν. Αυτό έκανε μεγάλη εντύπωση στον JonBluming όταν ο Sensei του OpaSchutte του το είπε, επειδή ο Opa και ο Leggett ήταν καλοί φίλοι. Πίσω στη Μανίλα ήταν μαθητής του από την πρεσβεία.

Το 1965 ο Bluming δέχτηκε μια τηλεφωνική κλήση του πρώην μαθητή του ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στο Άμστερνταμ. Είπε στον Bluming ότι ήθελε να συναντήσει τον παλιό φίλο του από το στρατό, τον διάσημο αρχηγό RamondWesterling από τους πολέμους στην Ινδονησία από το 1945 μέχρι το 1950. Ήθελε αυτόν τον αρχηγό να δουλέψει για την αμερικάνικη διανόηση εξαιτίας της γνώσης του ασιατικού Adat κλπ. Ήθελε και ο Bluming να δουλέψει μαζί του και έτσι φαινόταν να ξεκινάει μια ακόμα ενδιαφέρουσα περίοδος. Πήγε στο ανατολικό Βερολίνο τη στιγμή που ήταν σίγουρα όχι τόσο υγιές να δουλέψει με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τελευταία το 1972 πήγε στην Μπανγκόγκ και έπειτα σταμάτησε. Γι’ αυτή τη δουλειά παρέλαβε το στρατιωτικό μετάλλιο επαίνου και το μετάλλιο συλλογικών επιτεύξεων κάνοντας ένα σύνολο από 23 παρασημοφορίες από το 1951.

 

Το KYOKUSHIN = BUDOKAI

 Αυτή η οργάνωση ιδρύθηκε το 1980. Όπως ο TrevorPLeggett, έτσι και ο Bluming είχε ενοχληθεί πάρα πολύ από όσα είχαν κάνει στο καράτε και όλες τις πολιτικές και τα βρώμικα κόλπα που είχε σταματήσει. Ώσπου ένας Budokaαπό το Ναυτικό, ο JandeBruin, τον κάλεσε και του ζήτησε να παραδώσει ένα σεμινάριο στη Ναυτική Βάση Vlissingen. Ο Blummingδέχτηκε την πρόταση και μετά από το σεμινάριο και από μία συζήτηση από καρδιάς με τον JandeBruin, αποφάσισε να κάνει το KyokushinBudokaiστο ίδιο στυλ με τον Leggett. Το πρώτο dojoστο οποίο συμμετείχε ήταν από τους παλιούς μαθητές του TomEikmansκαι FransvanWyngaardenπου τώρα και οι δύο έχουν έβδομο dan. Έτσι, το Budokaiγεννήθηκε και σήμερα σχεδόν 23 χρόνια αργότερα, είναι μια καλή και καθαρή οργάνωση όπου όλοι δουλεύουν για τον ίδιο λόγο, συνεργαζόμενοι για το καλό του Budo. Κάθε dojoείναι αυτόνομο και κάθε dojoλειτουργεί με το δικό του τρόπο, με άλλα λόγια ο καθένας είναι Αφεντικό στο δικό του σπίτι. Πληρώνει μόνο ένα μικρό ποσό δια βίου συμμετοχής και ένα μικρό ποσό ετησίως για το dojo.

Το KKKBudokaiδεν είναι Ένωση ή Ομοσπονδία, το Budokaiδιοικείται μόνο από έναν άντρα και αυτός είναι ο Kaicho(πρόεδρος) JonBluming! Υπάρχει μια επιτροπή που αξιολογεί τους Budokaγια τον βαθμό τους στην Ολλανδία αλλά τα τελικά αποτελέσματα βγαίνουν πάντα από τον KaichoJonBluming. Η αξιολόγηση των Dan από την επιτροπή γίνεται για το 1ο έως το 4ο Dan. Πιο πάνω από αυτά, ο Kaichoαποφασίζει αλλά ως επί το πλείστον συμβουλευόμενος τη επιτροπή. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από υψηλόβαθμα μέλη από έκτο danέως όγδοο dan. Σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις ο Kaichoπάντα συμβουλεύεται τον KenjiKurosaki, 10odan, που είναι επίσης Επίτιμος Πρόεδρος του IBK.

 

ΔΙΕΘΝΕΣ BUDOKAI KAN

Το KyokushinBudokaiαργότερα διαμορφώθηκε σε Διεθνές Budokaikanμε την υποστήριξη του DaveJonkers, που τώρα είναι στο 9ο dan. Το Budokaiδεν είναι ένα αυθαίρετο στυλ και είναι ιδιαιτέρως καλό για Ελεύθερη Πάλη ή όπως θέλει ο Blumingνα το αποκαλεί AllRoundKarate. Βλέποντας κάποιος από τι υπόβαθρα έρχονται οι μαθητές του καταλαβαίνει γιατί. Ήδη από το 1956 ο Blumingέδειξε στον Sensei (δάσκαλο) Oyamaτις ιδέες του στην πάλη, αλλά ο δάσκαλος Oyamaδεν τις δέχτηκε. Τον Ιανουάριο του 1989, ο Blumingέλαβε από την Ιαπωνία το 9ο Danστο Καράτε. Τον Νοέμβριο του 1989 δέχτηκε επίσκεψη από τον AkiraMaeda, 8oDanστο Budokai. Του είπε ότι τον είχε στείλει ο δάσκαλος Oyamaγια να του μιλήσει αλλά και για να του πει ότι τον ήθελε πίσω στο Honbuγια να τον κάνει Πρόεδρο παγκοσμίως στο KarateKyokushinkaikan. Επίσης, ήθελε ο Blumingνα διδάξει τους karatekaτου Honbuπου ήταν πρόθυμοι στο να μάχονται επαγγελματικά, ιδιαίτερα αυτούς της οργάνωσης «RingsJapan» της οποίας πρόεδρος ήταν ο Maeda. Ο Blumingαπάντησε πως θα πραγματοποιούσε τις προτάσεις του μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ο LoekHollander (ο οποίος είχε να κάνει καράτε από το 1969) θα έβγαινε από το Honbu. Ο Maedaτου είπε πως ο δάσκαλος Oyamaήταν ενήμερος για την κακή παρουσία του Hollanderκαι πως ήταν σύμφωνος. Ο Maedaείναι ακόμη ζωντανός και δραστήριος, συνεπώς αυτές οι ιστορίες δεν μπορεί παρά να είναι αληθινές. Τον Απρίλιο του 1994, ο Blumingαντί για να πάει στην Ιαπωνία, δέχτηκε ένα faxτο οποίο τον ενημέρωνε ότι ο δάσκαλος Oyamaείχε πεθάνει ξαφνικά στο νοσοκομείο. Στεναχωρήθηκε πάρα πολύ και πήγε στο Τόκυο για να εκφράσει το σεβασμό του και να πει αντίο στον δάσκαλο του. Το Σεπτέμβριο του 1994 έλαβε ένα faxαπό τον KenjiKurosakiότι επιβραβεύτηκε με το βαθμό του δασκάλου του MasOyamaκαι πήρε το 10ο Danαπό πέντε μεγάλες οργανώσεις Budoστην Ιαπωνία.

Ο Blumingήταν το πρώτο 6ο Danστο Honbuκαι τώρα ο πρώτος Δυτικός στον κόσμο που είχε 10ο Dan . Το 1989 έλαβε επίσης το 9ο Danστο Judoαπό την Ιαπωνία και ήταν ο μόνος στον κόσμο πια που είχε τους δύο μεγαλύτερους βαθμούς στις πολεμικές τέχνες στην Ιαπωνία. Το KyokushinBudokaiέχει τώρα πολλά dojosπου όλα μαζί δουλεύουν για το καλό του Budo και τα οποία μπορούν να μαθαίνουν το ένα από το άλλο. Ο Blumingσυνεχίζει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για τους δείχνει τις ιδέες του στην πάλη, στη διαιτησία, στο shiai(τίμιο τρόπο) και στην αυτοάμυνα που είναι επίσης πολύ σημαντική στις μέρες μας. Πέρα από όλα αυτά, είναι γεγονός ότι είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους μαχητές στον κόσμο παρόλο που είναι 70 χρονών τώρα, και το σώμα του έχει ταλαιπωρηθεί από τους πολλούς τραυματισμούς μέσα στα χρόνια. Η άρθρωσή του παίζει σημαντικό ρόλο στις κινήσεις του πλέον, αλλά συνεχίζει να είναι ένας πολύ δυνατός άντρας. Βέβαια, πλέον είναι καλύτερα να τον ακούς και να παρακολουθείς τις κινήσεις του που βγαίνουν από την εμπειρία 50 χρόνων στο πραγματικό Budo. Μην ξεχνάμε ότι δεν απέκτησε το στυλ του μέσα από τα βιβλία, αλλά κάνοντας εξάσκηση ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια, σε όλο τον κόσμο, και νικώντας τους καλύτερους που υπήρχαν ιδιαίτερα στην Ιαπωνία και στην Κορέα.

Το 1963 έγινε πολύ διάσημος μέσα σε μία ημέρα αφότου έδειρε 5 μαστροπούς από την Χάγη που του επιτέθηκαν, επειδή τότε ακόμη δεν τον ήξεραν τόσο καλά. Κόντεψε να σκοτώσει τον έναν από αυτούς, αφού με ένα χτύπημα του έβγαλε το αριστερό αυτί, του προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο και έκρηξη σε μια κύρια αρτηρία. Ο άντρας αυτός χαροπάλευε από τις 10 το πρωί μέχρι που τον πήγαν στο νοσοκομείο στις τρεις το απόγευμα. Οι υπόλοιποι έπαθαν βαριά εγκεφαλική διάσειση έπειτα από ένα haraigoshiκαι ένα seikeinστο κεφάλι ενώ οι υπόλοιποι το έβαλαν στα πόδια. Ο Blumingαργότερα δεν κατηγορήθηκε, αφενός γιατί δεν ξεκίνησε ο ίδιος τη διαμάχη και αφετέρου επειδή ήταν μόνος του ενάντια σε πολλούς. Την ίδια ημέρα γράφτηκαν στο dojo80 καινούρια μέλη. Αυτά μας τα αναφέρει ο RinusSchulz, 9ο Danκαι συνιδρυτής της Ομοσπονδίας καράτε στην Ολλανδία, ο οποίος τα έζησε όλα αυτά από κοντά.

 

Kaicho Jon Bluming

Ίδρυσα το Kyokushin Budokai και το διεθνές Budokaikan. Σαν μια φυσική ισορροπία ενάντια σε όλους αυτούς τους λεγόμενους Budoka που κάνουν Budo ως μέσο για να κερδίσουν χρήματα χωρίς να κάνουν τίποτα οι ίδιοι. Μη με παρεξηγήσετε, δεν είμαι εναντίον του να κερδίζεις χρήματα αλλά τουλάχιστον να δίνουν κάτι πίσω σε αντάλλαγμα, όπως το να είσαι ένας καλός δάσκαλος ο οποίος είναι εκεί για τους μαθητές του. Δεν είναι ο καθένας ένας καλός αγωνιστής και σίγουρα το να είσαι ένας καλός αγωνιστής και ύστερα επίσης ένας καλός δάσκαλος είναι πολύ δύσκολο και απ’ όλα αυτά τα εκατομμύρια των δασκάλων πολεμικών τεχνών δε θα βρείτε μεγάλο ποσοστό άξιων δασκάλων. Αφού σταμάτησα να είμαι προπονητής για το λεγόμενο μαλακό στυλ (όχι χαμηλές κλωτσιές, όχι χτυπήματα κλπ) είδα τι έκανε για το καράτε η επίσημη ολλανδική ένωση και είδα τους βαθμούς που έδινε σε ανθρώπους οι οποίοι ήταν απολύτως τρελοί και από ό, τι ήξερα, εγώ ήμουν στο σωστό δρόμο με το Budokai μου.

Αποφάσισα να δουλέψω μαζί με μια ομάδα αφοσιωμένων Senseiκαι δε χρειάζεται να είναι καλοί αγωνιστές αλλά πρέπει να έχουν καρδιά “kokoro” και πνεύμα και να έχουν επίσης την αγάπη και την αφοσίωση για το Budo αντί να δουλεύουν μόνο για τα χρήματα.

Όπως όλοι αυτοί οι παλιοί Budoka και οι νέοι οι οποίοι είχαν βγει στο περιθώριο και δεν πήραν ποτέ εκείνους τους βαθμούς που τους άξιζαν μετά από τόσα χρόνια διδασκαλίας και ζώντας τη ζωή ενός Budoka.

Είδα, χρόνια αφότου επέστρεψα από την Ιαπωνία, φίλους που εκπαίδευσα μέσα στο παλίο TungJendojo το 1955 και αργότερα ακόμη να εξακολουθούν να είναι shodan ή nidan, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς ήταν πρωταθλητές πριν και επιπλέον καλοί δάσκαλοι. Έτσι μαζί με τον KenjiKurosakiShihan, ένα θρύλο στην Ιαπωνία και κάποιους άλλους είδα ότι αυτοί οι άνθρωποι πήραν εκείνους τους βαθμούς που ειλικρινά άξιζαν… καθώς και στο τζούντο και στο καράτε.IMG01840

Η συμβουλή μου για τους νεοεισερχόμενους στην τέχνη είναι: ψάξτε για έναν καλό δάσκαλο όχι έναν εμπορικό αλλά έναν Budoka ο οποίος έχτισε τα κόκαλά του είτε ως μαχητής είτε ως καλός Sensei (δάσκαλος) που μπορεί να πλάσει ανθρώπους ώστε να γίνουν καλοί Senseiή καλοί μαχητές όπως ο SenseiOyama και ο SenseiKenjiKurosaki. Εξετάστε, επίσης, τι πραγματικά θέλετε από το Budo. Τα πρωταθλήματα σώνει και καλά; Θέλετε να μάθετε αυτοάμυνα, ή για σας είναι κάτι σαν περιστασιακό χόμπι; Ή απλά θέλετε να είστε σε ένα καλό dojo με έναν καλό Sensei ο οποίος θα σας δείχνει τις κινήσεις και εσείς θα διασκεδάζετε εφαρμόζοντάς τες; Ή όλα αυτά μαζί; Θέλετε το σκληρό ύφος ή το μαλακό; Εξετάστε το σκληρά αυτό. Αν δεν μπορείτε να μάθετε τίποτα άλλο ή αν δεν σας αρέσει ή αν θέλετε κάτι άλλο. Εξετάστε το αυτό γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή. Θέλετε ένα Dan, λοιπόν αυτό είναι δικαίωμα σας, μπορείτε να το αγοράσετε στις μέρες μας σχεδόν οπουδήποτε.