Την ευκαιρία να λάβουν μέρος και να δοκιμαστούν σε μία κορυφαία ανοικτή αθλητική συνάντηση (χωρίς επιμέρους κατηγορίες), ένα τουρνουά που διεξάγεται σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο, υποχρεωτικά κατόχους μαύρης ζώνης, είχε η WKB Hellas.

Οι δάσκαλοι και προπονητές της World Kyokushin Budokai Hellas: Sensei Παπαπούλιος Ιωάννης Branch Chief Hellas 4 dan και Sensei Αντώνης Λεωνίδας National Coach Budokai Hellas 4 dan, καθώς και ο Senpai Nούλας Παναγιώτης 1 dan, βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Τόκιο της Ιαπωνίας προκειμένου να λάβουν μέρος στους Knock-Out αγώνες ανδρών του 31ου Ανοικτού Παγκόσμιου Τουρνουά Karate - Do Point & Knock-Out που διεξήχθη το Σάββατο 2 Απριλίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για αγώνες όπου το επίπεδο δυσκολίας είναι ιδιαιτέρως υψηλό και ο ανταγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων σκληρός και απαιτητικός, για αγώνες όπου η δύση συναντά την ανατολή και η τεχνική "αναμετράται" με τη δύναμη, για αγώνες που προσφέρουν ανεκτίμητες και πολύτιμες εμπειρίες στους αθλητές.

Πέραν του καθαρά αγωνιστικού μέρους του ταξιδιού, τα μέλη της αποστολής της WKB Hellas άδραξαν την ευκαιρία να μυηθούν και να εντρυφήσουν περισσότερο στην ιαπωνική φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών και συγκεκριμένα στο Kyokushin, στην περισσότερο τεχνική απόδοσή του που διδάσκουν οι Ιάπωνες, επισκεπτόμενα διάφορα dojo της ιαπωνικής πρωτεύουσας και συμμετέχοντας στις προπονήσεις.

Μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ιαπωνία και ήταν συνεχώς και ο Αρχηγός της WΚΒ, Hanshi Pedro Roiz 8 dan μαζί με τους δασκάλους της ισπανική αποστολή.

Επίσης ευρισκόμενοι στη χώρα όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και μεγαλούργησε ο δάσκαλος-θρύλος του Kyokushin, Masutatsu Oyama, δεν θα μπορούσαν να μην επισκεφθούν τον τάφο του, όπου και απέδωσαν τις πρέπουσες και κατά το παραδοσιακό θρησκευτικό τυπικό τιμές.

Την επιμέλεια της αθλητικής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε για 31η φορά, είχε η KARATE-DO POINT & KNOCK-OUT RULES ASSOCIATION και ο Πρόεδρός της Katsuaki Sato, μαθητής του Masutatsu Oyama, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ιαπωνία.

Ο αγώνας του Sensei Αντώνη Λεωνίδα:

Βίντεο απο την τελετή λήξης:

Φωτογραφίες: