Στην γενέτειρα των πολεμικών τεχνών την Ιαπωνίαglobal japan poster το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 διοργανώνεται το 5th Global Karate-Do Point & Knock-Out Tournament. Πρόκειται για μία κορυφαία ανοικτή αθλητική συνάντηση (χωρίς επιμέρους κατηγορίες), ένα τουρνουά που διεξάγεται σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετέχοντες ως επί το πλείστον δασκάλους – ιδιοκτήτες dojo απʼ όλο τον κόσμο, υποχρεωτικά κατόχους μαύρης ζώνης που θα αγωνισθούν σε Knock-Out αγώνες για να αναδειχθεί ο κορυφαίος των κορυφαίων.

Από την περιγραφή και μόνο γίνεται αντιληπτό το τεράστιο επίπεδο δυσκολίας, γεγονός που σημαίνει ότι ο κάθε συμμετέχων για να ανταπεξέλθει θα πρέπει να διαθέτει πυγμή, αποφασιστικότητα και ακλόνητο ψυχικό και σωματικό σθένος.

Η συμμετοχή της WKB Hellas – Σκληρές προπονήσεις

Κάθε δάσκαλος που σέβεται τον εαυτό του, τη φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών και τους μαθητές του οφείλει να είναι πρώτα ο ίδιος μαχητής, να εξελίσσει τις γνώσεις του, να μην εφησυχάζετε, αλλά να δέχεται και να «απαντά» στις αθλητικές και αγωνιστικές προσκλήσεις και προκλήσεις, να ανεβάζει τα standardτων δοκιμασιών, και να αποτελεί πηγή έμπνευσης και μαχητικότητας για τους μαθητές του.

Μια τέτοια πρόκληση είναι και το 5th Global Karate-Do Point & Knock-Out Tournament, από το οποίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δάσκαλοι και προπονητές της World Kyokushin Budokai Hellas: Sensei Παπαπούλιος Ιωάννης Branch Chief Hellas 4 dan και Sensei Αντώνης Λεωνίδας National Coach Budokai Hellas 4 dan, καθώς και ο Senpai Nούλας Παναγιώτης 1 dan.

Και οι τρείς προπονητές έχουν αρκετό καιρό που έχουν ξεκινήσει τις σκληρές και εξαντλητικές προπονήσεις ώστε να είναι έτοιμοι για αυτή την μεγάλη πρόκληση. Να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους πρωταθλήματα καθώς στο παρελθόν έχουν συμμετέχει σε αρκετές μεγάλες διοργανώσεις του kyokushin karateκαι μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.