Το τριήμερο 25-26-27 Ιουλίου 2014 διεξήχθη στην Ισπανία το Διεθνές Summer Camp της World Kyokushin Budokai (WKB) με τη συμμετοχή προπονητών και αθλητών από διάφορες χώρες της υφηλίου, όπως Γερμανία, Αλγερία, Ολλανδία, Χιλή, Αργεντινή, Ισπανία, Ελλάδα...

...Η συμμετοχή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ανεκτίμητη εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα. Τη μοναδική αυτή ευκαιρία και εμπειρία είχαν και οι τρεις επικεφαλής της Budokai kan Hellas sensei Αντώνης Λεωνίδας , sensei Παπαπούλιος Ιωάννης , sensei Γαλλιός Κωνσταντίνος και που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις δράσεις του Summer Camp 2014 της WKB.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Προπονήσεις στο hombu dojo της WKB

Η τριμελής Ελληνική αποστολή των επικεφαλής προπονητών αφίχθη στην Ισπανία στις  22 Ιουλίου προκειμένου να λάβει μέρος στις προπονήσεις στο hombu dojo (αρχηγείο) της WKB (που προηγήθηκαν του Summer Camp) και να ειδικευτεί περισσότερο στη μικτή πολεμική τέχνη του Kyokushin Budokai. Στο αεροδρόμιο της ισπανικής πόλης Alicande τούς ανέμενε ο πρόεδρος της WKB Hanshi Pedro Roiz, ο οποίος τους φιλοξένησε στον ξενώνα του hombu dojo, στην έδρα του Διεθνούς αρχηγείου της WKB στην πόλη της Lorka.

Οι προπονήσεις στο hombu dojo ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές: πρωί- μεσημέρι-βράδυ, διάρκειας δύο ωρών εκάστης. Οι  Έλληνες προπονητές μέσω της συνεργασίας  τους με τους μεγάλους δασκάλους, όπως ο Hanshi Pedro Roiz και ο προπονητής της εθνικής ομάδας kyokushin Budokai Ισπανίας Cayetano Munuera Mateo, που συμμετείχαν στο προπονητικό πρόγραμμα, διεύρυναν τις γνώσεις τους στο Kyokushin Budokai.

Summer Camp

Την Παρασκευή 25/7 το πρωί αναχώρησαν για το Los Alcazares, Murcia της Ισπανίας όπου διεξήχθη το τριήμερο Summer Camp της WKB. Στο σεμινάριο συμμετείχαν εξίσου προπονητές και αθλητές. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τέσσερις προπονήσεις την ημέρα (07:00-09:00, 10:00- 12:30, 17:00-19:30 και 22:00-23:30) με τρέξιμο, ασκήσεις δύναμης,  παραδοσιακό Kyokushin, αγωνιστικό  Kyokushin Budokai, τεχνικές  jiu jitsu και αγωνιστικοό full contact jiu jitsu, όπως επίσης και τεχνικές αυτοάμυνας. Οι Έλληνες δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να ηγηθούν σε μεγάλο μέρος των προπονήσεων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Την τελευταία μέρα του Camp πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις μαύρων ζωνών 1ου, 2ου και 3ου Dan.. Το πρόγραμμα των εξετάσεων περιείχε kihon, kata, τεχνικές jiu jitsu και αγωνιστικό Kyokushin Budokai. Το αγωνιστικό κομμάτι περιελάμβανε: 30 kumite διάρκειας 1:30΄ λεπτού εκάστου για το 1ο Dan, 40 kumite για το 2ο Dan και 50 kumite για το 3ο Dan.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων δόθηκαν διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και ανακοινώθηκαν από τον Hanshi Petro Roiz τα ονόματα όσων προβιβάσθηκαν στον επόμενο βαθμό (dan).

Οι Έλληνες επικεφαλής της Budokai kan Hellas νοιώθουν ευτυχείς που ανήκουν στην οικογένεια της WKB και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ποικιλόμορφη συνδρομή, αλληλεγγύη και στήριξη που τυγχάνουν από την παγκόσμια οργάνωση της World Kyokushin Budokai (WKB). Η επόμενη συνάντηση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Kyokushin της IFK στις 11 Οκτωβρίου 2014 στο Λονδίνο όπου η Ελληνική αποστολή θα είναι παρόν.

OSU