Ένα τελείως ξεχωριστώ γεγονός και μία μοναδική εμπειρία για τους αθλητές του kyokushin budokai hellas πραγματοποιήθηκε στον Αγιόκαμπο Λάρισας με τη συμμετοχή αθλητών από Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Ν.Αγχίαλο, Καλαμπάκα, Λάρισα και Παλαμά. Φυσικά αναφερόμαστε στο πρώτο τριήμερο summercamp της budokai hellas το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή 05-06-2013 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 07-06-2013 με διοργανωτές τους επικεφαλής της budokai hellas τον κ. Αντώνη Λεωνίδα ,τον κ. Γαλλιό Κων/νο και Παπαπούλιο Ιωάννη .

Βασισμένο στην πειθαρχία και στην αντοχή των αθλητών περιείχε προπονήσεις μέσα αλλά και έξω από τη θάλασσα , ασκήσεις δύναμης ,τεχνικές χτυπημάτων , τεχνικές ρήψεων , ακινητοποιήσεις στο έδαφος , αγωνιστικές και παραδοσιακές τεχνικές .

Οι αθλητές που συμμετείχαν διδασκόμενοι από τους επικεφαλείς - προπονητές έδειχναν να το απολαμβάνουν αποκτώντας πλούσια γνώση, γνωρίζοντας κάτι πρωτότυπο στην μέχρι τώρα πορεία τους στο kyokushin budokai.

Την Παρασκευή το απόγευμα όπου ήταν και η πρώτη προπόνηση αναδείχτηκαν οι παραδοσιακές τεχνικές και οι έντονες ασκήσεις στη θάλασσα. Ένα ενισχυμένο ποικιλόμορφο πρόγραμμα για να δοκιμαστούν οι αντοχές των αθλητών.

Την δεύτερη μέρα το Σάββατο στην πρωινή προπόνηση οι συμμετέχοντες αθλητές εξασκούνταν στις αγωνιστικές τεχνικές και στις ασκήσεις αυτοάμυνας με την δροσιά της θάλασσας. Στη συνέχεια πριν από την απογευματινή προπόνηση υλοποιήθηκε ομιλία με θεματικό επίκεντρο ενημέρωσης την ιστορία του BUDOKAI και τον ιδρυτή της kaicho Jon Bluming (10 dan) και συνεχίστηκε με τη μορφή σεμιναρίου καθώς ειπώθηκαν λίγα λόγια για τις σωστές διατροφικές συνήθειες κάθε αθλητή προ και μετά αγωνιστικής περιόδου.

Μετέπειτα στην απογευματινή προπόνηση δόθηκε βάση στης τεχνικές budokai με χτυπήματα στις θεαματικές ρήψης με ακινητοποιήσεις στο έδαφος.

Την τρίτη και τελευταία μέρα του summercamp ασχολήθηκαν με τα παραδοσιακά katas του kyokushin budokai, στην αυτοάμυνα που μπορεί να αναπτύξει κάθε αθλητής και στους αγώνες knockdown πλήρους επαφής μέσα στη θάλασσα.

Το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου στοχεύτηκαν με επιτυχία οι προαγωγικές εξετάσεις των μαύρων ζωνών υπό την εποπτεία των επικεφαλής της οργάνωσης .Ύστερα από μια κουραστική 4ωρη εξέταση πάνω στα kihon (τεχνικές) , katas (σύνολο τεχνικών με υποτιθέμενους αντιπάλους) και tameshiwari (σπασίματα ξύλων με γυμνά χέρια και πόδια) συνέχισαν ακούραστοι και παρευρέθηκαν όλοι οι αθλητές στην παραλία για να αγωνιστούν στον άθλο των 30 αγώνων με σκοπό τον ανώτερο βαθμό 1οdan και 40 αγώνων οι αθλητές για το 2οdan.

Μετά από όλα αυτά τα χρήσιμα μηνύματα που λάβαμε όλοι οι συμμετέχοντες από τις εξαντλητικές και συνάμα διαφορετικές προπονήσεις , το βράδυ της Κυριακής διοργανώθηκε το sagionara party (αποχαιρετιστήριο πάρτι) όπου πραγματοποιήθηκε η απονομή τιμητικών πλακετών στους χορηγούς της εκδήλωσης (Βάϊος Νασιούλης Υγρά καύσημα Παλαμάς – Τατσιός Πέτρου Αγγελος και Παναγιώτης Βιομηχανία γλυκών μέλη Κεντρί Παλαμάς) και διπλωμάτων συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του camp .

Τέλος οι επικεφαλής της Ελληνικής οργάνωσης Hellas Budokaikan sensei Αντώνης Λεωνίδας 3 dan, sensei Γαλλιός Κων/νος 4 dan και sensei Παπαπούλιος Ιωάννης 3 dan ευχαριστούν θερμά την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Golden Beach κυρία Βεατρίκη για την άψογη φιλοξενία αλλά και ένα τεράστιο ευχαριστώ για τους χορηγούς του camp.

Ο σκοπός του summercamp ήταν η πλήρη ανάπτυξη φιλίας των αθλητών με εμπειρίες που θα τους μείνουν αξέχαστες με στόχο η ένωση όλων μεταξύ τους και πολύτιμο κέρδος για όλους η αίσθηση μιας μεγάλης ενωμένης οικογένειας της οικογένειας της budokai hellas.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το 1οsummercamp υλοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η οποία φυσικά οφείλεται στους επικεφαλής για την οργανωμένη και άψογη συνεργασία τους γι’ αυτό αποφασίστηκε να γίνει θεσμός κάθε χρόνο.