fb-logo

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

 

IKO NAKAMURA HELLAS

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου , τη χώρα που προάγει την πειθαρχεία , τη χώρα που γεννήθηκαν οι πολεμικές τέχνες την Ιαπωνία και συγκεκριμένα την πόλη Kobe επέστρεψε ο sensei Λεωνίδας Αντώνης και οι συνεργάτες του sensei Ρόμπος Ιωάννης, Ρόμπος Κωνσταντίνος την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι από την παγκόσμια οργάνωση IKO NAKAMURA International Karate Organisation Kyokushin kaikan Nakamura και τον ιδρυτή της Sosui Makoto Nakamura στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ τους .

O Sosui Makoto Nakamura ήταν ενήμερος για την δράση των Ελλήνων δασκάλων στην Ελλάδα , και τον χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλες τις μέρες διαμονής τους στην Ιαπωνία προπονήθηκαν σκληρά με πολλούς υψηλόβαθμους Ιάπωνες δασκάλους αλλά και με αθλητές παγκόσμιας φήμης δείχνοντας την μαχητικότητά τους αλλά και το μαχητικό πνεύμα που διαθέτουν. Γνώριζε για το βιογραφικό του senseiΛεωνίδα και για τη συμμετοχή του στα παγκόσμια πρωταθλήματα στην Ιαπωνία το 2007 ( The 9 world Open Karate Tournament ) και το 2016 στο ( 31th Point & K.O Karate Tournament ). Η εντύπωση που αποκόμισε ο Sosui Makoto Nakamura από τους τρεις δασκάλους αποτέλεσε την επισφράγιση σε μία ειλημμένη απόφασή του την οποία και τους ανακοίνωσε:
Το τεράστιο εγχείρημα της εκπροσώπησης του International Karate Organisation Kyokushin kaikan Nakamura στην Ελλάδα από τα dojo των Αθηνών , Νέα Σμύρνης , Παλαιού Φαλήρου , Αλμυρού και Νέας Αγχιάλου με επικεφαλής λόγο του πλούσιου βιογραφικού του τον sensei Λεωνίδα Αντώνη 4 dan είναι πλέον γεγονός.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ SOSUI MAKOTO NAKAMURA

O Makoto Nakamura είναι ένας ζωντανός θρύλος στον κόσμο τον πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα του Kyokushin Karate καθώς ήταν από τους πρώτους μαθητές του αείμνηστου Masutatsu Oyama και ο μοναδικός αθλητής σε όλη την ιστορία του kyokushin karate ο οποίος έχει στεφτεί 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε 2 παγκόσμια τουρνουά τα οποία γίνονται ανά τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία και συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου, το 1979 στο 2nd World Open Karate Tournament και το 1984 στο 3nd World Open Karate Tournament. Να αναφέρουμε ότι μέχρι τώρα αυτό το ρεκόρ δεν το έχει καταφέρει κανένας αθλητής για το λόγο το ότι είναι πολύ δύσκολο .

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Το πρόγραμμα των μαθημάτων , των σεμιναρίων και τη φιλοξενία ανάλαβε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της οργάνωσης και παγκόσμιος πρωταθλητής Daihyo Masanaga Nakamura 8 dan, ο οποίος τους υποδέχτηκε και τους οδήγησε στο honbu (αρχηγείο).

Κατά τη διάρκεια των ημερών διαμονής πραγματοποιήθηκαν πολύωρες καθημερινές προπονήσεις στο αρχηγείο ( NAKAMURA DOJO ) καθώς και σε άλλα dojo της περιοχής με μεγάλους δασκάλους όπως με τον shihan Yasuda Kouji , τον shihan Makoto Ikemoto και τον shihan Hioki Ryoske.

Να αναφέρουμε πως οι Έλληνες δάσκαλοι δίδαξαν και οι ίδιοι δείχνοντας την τεχνική τους κατάρτιση αλλά και συμμετείχαν και στο σεμινάριο διαιτητών – κριτών που πραγματοποιήθηκε .

ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Μετά το τέλος του σεμιναρίου και των προπονήσεων ο Sosui Makoto Nakamura συναντήθηκε με όλη την επιτροπή της παγκόσμιας οργάνωσης για να αποφανθούν ομόφωνα ότι με τις γνώσεις και την ικανότητα που έχουν οι Έλληνες δάσκαλοι , υπάρχει το «πρόσφορο έδαφος» για προώθηση της IKO NAKAMURA στη Ελλάδα.
Με έγγραφη έγκριση, ο Sosui Makoto Nakamura και όλη η διοικητική επιτροπή ανέθεσαν την εκπροσώπηση στα χέρια των τριών Sensei με επικεφαλή τον Λεωνίδα Αντώνη η οποία σηματοδοτεί την αναγέννηση μιας νέας οικογένειας στην Ελλάδα , αυτή της IKO NAKAMURA HELLAS. Όλα τα ανωτέρω είναι καταγεγραμμένα σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι ίδιοι οι Ιάπωνες στη σελίδα που έχουν στο facebook (iko nakamura) .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

O sensei Λεωνίδας Αντώνης, ο sensei Ρόμπος Κωνσταντίνος, ο sensei Ρόμπος Ιωάννης ευχαριστούν θερμά τον πρόεδρο Sosui Makoto Nakamura για την τιμή που τους έκανε , τον Daihyo Masanaga Nakamura για την φιλοξενία , όλους τους δασκάλους για όλες της ώρες προπόνησης που περάσανε μαζί τον shihan Yasuda Kouji , τον shihan Makoto Ikemoto τον shihan Hioki Ryoske, τον sensei Genki Kamei και τον sensei Tanioka Daichi.

Η IKO NAKAMURA HELLAS θα βαδίζει σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρότυπα με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και σωστή διάδοση του kyokushin karate στην Ελλάδα , την σωστή διαπαιδαγώγηση και πειθαρχεία των αθλητών μας αλλά και την εξέλιξή τους ως αθλητές συμμετέχοντας σε μεγάλα πρωταθλήματα παγκόσμιας εμβέλειας . OSU …