dojo logo

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ
Στην Ολλανδία μετέβη η Ελληνική Αποστολή της οργάνωσης KYOKUSHINSCHOOLSOFKARATEHELLAS, αποτελούμενη από τους επικεφαλής: τον δάσκαλο των Μαχητών Ευξεινούπολης και Ν.Αγχιάλου sensei Αντώνη Λεωνίδα 3 dan, τον δάσκαλο από την Καλαμπάκαsensei Παπαπούλιο Ιωάννη  3 dan και τον δάσκαλο από τον Παλαμά και Λάρισα sensei Γαλλιό Κωνσταντίνο  4 dan.
Οι τρεις άνδρες ήταν προσκεκλημένοι από την παγκόσμια οργάνωση IBK ( International Budokai Kan) και συγκεκριμένα από τον ιδρυτή της, Kaicho Jon Bluming 10 dan.
Το πλούσιο βιογραφικό των τριών επικεφαλής Sensei στη μόνη οργάνωση KYOKUSHIN στην Ελλάδα με τεράστια δράση και δυναμική σε όλες της τις εκφάνσεις (πρωταθλήματα, σεμινάρια κτλ.) ήταν ο λόγος που ώθησε τον Θρύλο του kyokushin Βudokai να τους προσκαλέσει για μία γνωριμία δια ζώσης.
Η εντύπωση που αποκόμισε ο Jon Bluming από τους τρεις άνδρες αποτέλεσε την επισφράγιση σε μία ειλημμένη απόφασή του την οποία και τους ανακοίνωσε:
Το τεράστιο εγχείρημα της εκπροσώπησης του Kyokushin Budokai στην Ελλάδα από τους sensei Aντώνη Λεωνίδα , sensei Γαλλιό Κωνσταντίνο   και sensei Παπαπούλιο Ιωάννη είναι πλέον γεγονός.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ 3 SENSEI ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ TOYJONBLUMING
Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 οι Έλληνες επικεφαλής επισκέφτηκαν το σπίτι του JONBLUMING στην πόλη DEBILT της Ολλανδίας όπου ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρο της Ευρώπης shihanJANDEBRUIN 8 DAN τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά.
Τους ενημέρωσε ότι γνωρίζει για τις δραστηριότητες τους και πως είναι οι μόνοι οι οποίοι αναπτύσσουν σωστά το Kyokushin Karate στην Ελλάδα. Τους ανέλυσε τι είναι το Kyokushin Budokai, εξιστορώντας τους πώς ο ίδιος από την πυγμαχία και το judo κατέληξε να είναι μαθητής του MASOYAMA στο Kyokushin Karate .
Τους διαβεβαίωσε για την παγκόσμια κυριαρχία, εδώ και τρεις δεκαετίες, της ολλανδικής σχολής στο kickboxing και πως στην Ελλάδα ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το Ολλανδικό οικοδόμημα του kickboxing χτίστηκε στα γερά θεμέλια του Kyokushinkai Karate. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στη λίστα των πρωταθλητών της μεγαλύτερης διοργάνωσης του αθλήματος του “K1 GrandPrix”. 16 από τους 18 πρωταθλητές στο διάστημα 1993-2010, είναι Ολλανδοί και μάλιστα όλοι δημιουργήματα των δασκάλων του Kyokushinkai!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ JONBLUMING
Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αθλητής και μαθητής του MASUTATSUOYAMA.
Από το 1959 έως το 1965 είχε κερδίσει όλα τα πρωταθλήματα στο karate και στο judo και ήταν αυτός που ανέπτυξε το Kyokushin Karate στην Ευρώπη. Παράλληλα όμως ασχολούταν και με άλλες πολεμικές τέχνες. Ήταν στο Βασιλικό στόλο και τραυματίστηκε τρείς φορές κατά τη διάρκεια του κορεάτικου πολέμου. Έχει λάβει πολλά μετάλλια ανδρείας. Έχει στην κατοχή του σύνολο 33 DAN σε διάφορες πολεμικές τέχνες, 10 dan στο Kyokushin Karate, 9 dan στο judo, 4 dan στο bojitsu, 4 dan στο iaijitsu, 2 dan στο kendo, 4 danjoda.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Τα πρωινά των επόμενων ημερών πραγματοποιήθηκαν θεωρητικά και πρακτικά  μαθήματα  πάνω στο Budokai  με κορυφαίο ένα 3ωρο σεμινάριο που διοργανώθηκε από τον KaichoJonBluming τη διδασκαλία του οποίου ανέλαβε ο πρόεδρος της Ευρώπης IBK, JanDeBruin.
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου ζητήθηκε από τους Έλληνες προπονητές να επιδείξουν τις γνώσεις τους, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΓΓΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Με το πέρας του σεμιναρίου ο Kaicho Jon Bluming συναντήθηκε με τον Shihan Jande Bruin και άλλους δυο προπονητές της οργάνωσης για να αποφανθούν ομόφωνα ότι με τις γνώσεις και την ικανότητα που έχουν οι έλληνες, υπάρχει το «πρόσφορο έδαφος» για προώθηση του BUDOKAI στη Ελλάδα.
Με έγγραφη έγκριση, ο Jon Bluming ανέθεσε την εκπροσώπηση στα χέρια των τριών Sensei η οποία σηματοδοτεί την αναγέννηση μιας νέας πολεμικής τέχνης στην Ελλάδα, της τέχνης τουBUDOKAI. Όλα τα ανωτέρω είναι καταγεγραμμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος ο Jon Bluming, πλάνα της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε στο youtube στη διεύθυνση http://youtu.be/wa3tgqBtDSc με τίτλο “KYOKUSHINBUDOKAIHELLAS”.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ «MIKE’SGYM»
Παράλληλα όμως με τα σεμινάρια οι Έλληνες επικεφαλής επισκέφτηκαν και άλλες σχολές, όπως το περίφημο MIKE’SGYM, μία από τις μεγαλύτερες σχολές kickboxing της Ολλανδίας, όπου γυμνάζονται οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο αγωνιζόμενοι στο Κ1 . Η προπόνηση με τους αθλητές του «MIKE’SGYM» αποτέλεσε τεράστια εμπειρία .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Τέλος οι Έλληνες προπονητές ευχαριστούν τον  Kaicho Jon Bluming για την τεράστια τιμή που τους έκανε με την εκπροσώπηση, τον πρόεδρο Jan De Bruin και τους εκπαιδευτές που συνέβαλαν στη βαθύτερη κατανόηση του πνεύματος και της Φιλοσοφίας του Budokai.

«BUDOKAI σημαίνει (ένωση των πολεμικών τεχνών) και είναι η πολεμική τέχνη που τη δημιούργησε ο Ολλανδός JONBLUMING μαζί με τον Ιάπωνα φίλο του KENJIKUROSAKI το 1980 που απ΄ό,τι γνωρίζουμε είναι οι μόνοι εν ζωή δάσκαλοι του KYOKUSHIN KARATE στον κόσμο που κατέχουν το βαθμό 10ουDAN, μετά τον θρυλικό MASUTATSU OYAMA . Με λίγα λόγια είναι το σύγχρονο MMA (μεικτές πολεμικές τέχνες) και στηρίζεται στις γνώσεις του JONBLUMING πάνω σε διάφορες πολεμικές τέχνες. Το αγωνιστικό του κομμάτι αποτελείται από τρία μέρη. Πρώτον το knockdownkarate , δεύτερον το kickboxing και τρίτον το MMA. Θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη στον κόσμο».

Ένα μεγάλο OSU στο μεγαλύτερο ζωντανό θρύλο του KYOKUSHIN τον ιδρυτή  της IBK INTERNATIONAL BUDOKAI KAN Kaicho Jon Bluming 10 dan.

OSU!!!!!